THE PROJECT
/for English please scroll down




iDOLLs prezinta o viziune asupra falsilor idoli feminini, ce sunt popularizati la TV si pe internet.
Proiectul scoate in evidenta un fenomen ce merge din ce in ce mai mult catre extrem si promoveaza transformarea fizica completa, urmata de cea digitala, la final aparand si iminenta transformare de personalitate. Acest fenomen are ca tinta in general sexul feminin in etapa adolescenta si post-adolescenta, cand sistemul de valori abia se cladeste si se formeaza personalitatea.
Este un protest fata de promovarea frumusetii artificiale si indoctrinarea unui anume canon de frumusete, ce deseori se asociaza cu infatisarea unei papusi.

Cele doua personaje apar  in contrast cromatic.
Pe un fundal luminos devin si ele luminoase, pe fundalul intunecat sunt intunecate, astfel se subliniaza conformismul acestora in functie de tendinte.
Elementele ce sunt accentuate si sar in ochi sunt componentele artificiale, naturaletea lipsind aproape in intregime.
Pozitiile senzuale le fac vulnerabile. Acestea se incadreaza perfect intr-o societate de consum, ele fiind produsul.
Folia transparenta alimentara le ambaleaza ,ca pe un real obiect de consum, demascandu-le ingredientele frumusetii lor.
IDOLLs au o postura incremenita, nefireasca, deoarece sunt intr-o poza continua, modelandu-se in functie de cerintele publicului. Usor manevrabile, ele se aseamana atat la aspect cat si la comportament cu o jucarie, cu o papusa.



iDOLLs shows a different vision regarding the false idols of present days women, promoted both on TV and Internet.
This project reveals a phenomenon going to the extremes: physical transformation of one's self, followed by a digital makeover and the imminent personality shift. This remarkable yet unfortunate development targets the feminine gender in their adolescence and later. It's a period when girls develop their personality and their value system.
You will see a protest towards artificial beauty and indoctrination of a beauty standard. This beauty standard is often associated with the appearance of a doll.

No comments: